Traineeship civieltechnisch ontwerp en engineering (40 uur)

Een technisch traineeship op maat, speciaal voor jou! Bij RPS begeleiden we je graag in je ontwikkeling naar een volwaardige functie als engineer/ontwerper civiele techniek. Daarom bieden we je binnen de business unit Gebieden, Gebouwen en Infrastructuur (GGI), standplaatsen Delft en Leerdam, de mogelijkheid voor deelname aan een traineeship civieltechnisch ontwerp en engineering (40 uur per week).

Hoe
Je doorloopt een intensief praktijkprogramma van anderhalf jaar waarbij je in de volle breedte wordt ingezet als projectmedewerker. Daarin combineer je werken en leren. Hiermee bedoelen we zowel learning-on-the-job als aanvullende interne en/of externe cursussen op het gebied van huidige technieken, wet- en regelgeving enz.
Kansen genoeg! De invulling hangt af van jouw drijfveren en interesses. We bieden je een referentiekader en helpen je met het maken van loopbaankeuzes, zodat je eerste baan niet zomaar een baan is, maar een bewuste eerste stap in je carrière. Aan het begin van het traineeship stellen we samen een helder leerplan op, zodat je weet waar je aan toe bent. In ieder geval maak je binnen de business unit GGI kennis met de vakgebieden die als volgt teamsgewijs georganiseerd zijn:

  • Openbare Ruimte en Infrastructuur
  • Waterbouw & Waterveiligheid
  • Kabels & Leidingen

Na een eerste korte oriëntatieperiode waarbij je de verschillende vestigingen bezoekt en kennis maakt met de verschillende disciplines waarin RPS werkzaam is, ga je in één specifiek vakgebied aan de slag als junior civieltechnisch ontwerper/engineer in een van de teams. Natuurlijk loop je mee met onze experts. Je wisselt elk halfjaar van team en draait dan volwaardig mee.

De teams
Deze multidisciplinaire teams waarin je aan de slag gaat, houden zich bezig met haalbaarheidsonderzoeken, inpassings-plannen, ontwerp en engineering tot aan realisatie, het opstellen van contracten en directie¬voering. Jij gaat je bezig houden met de (her)inrichting van gebieden, de aanleg en reconstructie van wegen, kades en dijken, riolering, woonwijken en bedrijventerreinen. Opdrachtgevers zijn aannemers, project¬ontwikkelaars, gemeenten, waterschappen, havenbedrijven en provincies.

De coach
Naast het opdoen van werkervaring wordt er binnen het traineeship veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. Vanzelfsprekend word je aan een mentor gekoppeld. Een ervaren collega die je begeleidt en bij wie je voor advies en vragen terecht kunt. Samen met deze coach stel je het leerplan op dat je helpt om je doelen zo snel mogelijk te bereiken, waarbij tussentijds wordt gemonitord en geëvalueerd. Regelmatig kom je samen met de andere trainees om je ervaringen te delen en te sparren.

Wie
Heb je met veel plezier je studie civiele techniek, eventueel aangevuld met bedrijfskunde, op HBO of TU doorlopen? Ben je op zoek naar een afstudeerstage, studeer je binnen kort af of ben je onlangs afgestudeerd? Heb je er zin in om samen met ons de uitdaging aan te gaan? Wij bieden je vanaf september een ongekende start van je civieltechnische carrière. Wat vragen wij verder van je? Leergierigheid en betrokkenheid bij de vakgebieden, je houdt van aanpakken en bent een doorzetter. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en neemt initiatief.

RPS
RPS is in Nederland met 400 medewerkers vanuit vier vestigingen actief in de business units Gebieden, Gebouwen en Infrastructuur (GGI), en Milieu, Veiligheid en Laboratoria (MVL). RPS Nederland is onderdeel van RPS Group Plc in Engeland. Het werken in markt-gerichte teams zorgt voor een platte organisatiestructuur met korte lijnen. Dit leidt tot transparantie binnen ons bedrijf en maakt dat collega’s elkaar kennen en van elkaar weten waarmee ze zich bezighouden. Kennis, kunde, kwaliteit en samenwerken staan garant voor het realiseren van mooie en boeiende projecten in een prettige werksfeer.

Solliciteer direct
Past jouw ambitie bij ons aanbod van een traineeship waarin je de kans krijgt veel te zien en te leren? Je krijgt een contract voor anderhalf jaar en een salaris dat passend is voor een starter op de arbeidsmarkt. Daarnaast de mogelijkheid om naast je werk een opleiding te volgen en begeleiding door een coach. Spreekt onze organisatie en het traineeship je aan? Solliciteer direct!

Ben jij Persoonlijk Pragmatisch Daadkrachtig

Traineeship civieltechnisch ontwerp en engineering (40 uur) Nicolle Bouwmeester
Meer informatie
Nicolle Bouwmeester
Inhoudelijke informatie
Mar Kwakkelstein