Asbestanalyse

Treft u asbest aan in (water)bodem, lucht, puin, materialen, bouw- of sloopafval? RPS analyse bv ondersteunt u bij asbestanalyses en risicobeoordeling conform de geldende normen. Dit doen we met ervaren analisten en (mobiele) laboratoria. 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Geavanceerde apparatuur
Voor het analyseren van asbestmonsters zijn onze laboratoria uitgerust met lichtmicroscopie en elektronenmicroscopie (SEM/EDX). Wilt u bij analyses voor risicobeoordeling (NEN 2991) direct op locatie weten waar u aan toe bent? Informeer naar de mogelijkheden voor de innovatieve mobiele elektronenmicroscopie (SEM/EDX).

Korte doorlooptijd
U bent verzekerd van korte doorlooptijden en flexibiliteit. Daarbij streven we naar de hoogste kwaliteitsnorm met dubbele controles. Bij het monsteraanbod voldoen we snel aan de vraag en leveren we direct een rapportage aan. Via de MyResults-applicatie bekijkt u de resultaten op het moment dat het u het beste uitkomt. Ook kunt u via MyResults digitaal opdracht verstrekken, uw analysecertificaat afdrukken en data exporteren naar uw eigen systeem.

24-uurs calamiteitendienst
Bij calamiteiten en incidenten kunt u altijd bij ons terecht. Hiervoor participeren onze analisten in de 24-uurs calamiteitendienst. Met dertig steunpunten door heel het land zijn we binnen uw regio snel ter plaatse. Neem voor calamiteiten en spoedanalyses direct contact op via telefoonnummer 0880 23 57 00.

Geaccrediteerd laboratorium
RPS analyse bv is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie als inspectie-instelling (NEN-EN-ISO/IEC 17020) en testlaboratorium (NEN-EN-ISO/IEC 17025). De analyses behorende tot de scope van accreditatie zijn geregistreerd onder nummer L192. De scope van de inspectieaccreditatie is geregistreerd onder nummer II 43. Verder beschikt RPS analyse bv over VCA*, ISO 9001 en ISO 14001 certificeringen.

Kwaliteitsborging
De laboratoria van RPS werken volgens een kwaliteitssysteem dat uitgaat van de hoogste kwaliteitsnormen. Zij voldoen aan de criteria die zijn vastgelegd in NEN-EN-ISO/IEC 17025, NEN-EN-ISO/IEC 17020 en ISO 9001. Een overzicht van onze accreditaties vindt u ook terug op de site van de Raad voor Accreditatie onder registratienummers L192 en I143.

GERELATEERDE DIENSTEN

Asbest - de complete asbestketen

ASBESTANALYSE