Beïnvloedingsberekeningen Om te voldoen aan de groeiende vraag naar (duurzame) energie, moet de infrastructuur voor het transport en de opslag van deze energie worden aangepast en uitgebreid. In een dichtbevolkt land zoals Nederland is het echter een uitdaging om nieuwe kabels, leidingen, netwerken en installaties voor water, gas, elektriciteit, warmte en koeling in te passen.
Coördinatie kabels en leidingen Of het nu gaat om de verbreding van wegen, de aanleg van een rotonde of het aanpassen van waterkeringen. Er slaagt geen enkel initiatief als u de ondergrondse infrastructuur voor aanvang van een project niet tijdig in het project betrekt. Daarmee voorkomt u financiële en reputatieschade bij eventuele stagnatie van het project.
Kabels en leidingen In Nederland ligt bijna 2 miljoen kilometer aan kabels en leidingen. Logisch dat bij elk aanleg- of reconstructieplan de ondergrondse infrastructuur een grote rol speelt. Hoe gaat u om met de planvorming en engineering? Wat komt er allemaal kijken bij de realisatie? En heeft u aan het omgevingsmanagement gedacht? RPS heeft alle disciplines in huis voor de aanleg van nieuwe tracés, het verleggen of aanpassen van kabels en leidingen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.
De leiding nemen in de energietransitie De energietransitie raakt iedereen. Van windmolens op zee tot waterstofleidingen en nieuwe elektriciteitsstations, de impact is overal zichtbaar. Volgens Rick van der Kaay, projectmanager bij RPS, gaat het daarom om meer dan alleen techniek. “Het echte werk zit in het tijdig samenbrengen van alle partijen met verschillende belangen.” 03 oktober 2024 | 5 min leestijd
Speurneuzen in Utrechts rioolgemaal Afdalen voor een asbest- en betononderzoek in een donker, afgesloten rioolgemaal. Dat is best een avontuur. Onlangs beten onze speurneuzen samen met Willemsen Infra de spits af voor de gemeente Utrecht die er meerdere laat inspecteren. Hoe doen zij dat veilig en bekwaam binnen een strakke planning? 04 mei 2021 | 5 min leestijd