Virtual Reality geeft bewonersparticipatie nieuwe dimensie Virtual Reality (VR) is al lang niet alleen maar voorbehouden aan de gaming-industrie. In de gemeente Gooise Meren maken de inwoners hiermee zelfs alvast kennis met hun nieuwe winkelstraat, waarvan de inkt van het definitief ontwerp nog niet is opgedroogd. Met onze geo-informatiespecialist en initiatiefnemer Lucien Aspeling gaan we in op de kracht van deze voor iedereen toegankelijke nieuwe werkelijkheid. 17 november 2022 | 7 min leestijd
GRIP ondersteunt ProRail bij juiste dataspoor Om dagelijks 1 miljoen reizigers op een spoornet van 7000 kilometer met 6500 treinritten soepel te laten bewegen, slaat ProRail de handen ineen met Geodan, Iv-Infra en RPS. Binnen de samenwerkingscombinatie GRIP zullen zij de komende acht jaar werken aan de structuur en vernieuwing bij het digitaliseren en automatiseren van de assetdata. 07 september 2023 | 6 min leestijd
Dijkversterking en herinrichting Salmsteke Salmsteke is het eerste traject van het programma Sterke Lekdijk wat in uitvoering gaat. Bijzonder omdat de gebiedspartners vanuit een integrale inrichting samenwerken aan een volledig emissieloze dijkversterking en natuurlijke en recreatieve uiterwaard. RPS zorgt binnen het Innovatiepartnerschap voor een sterke dijk die naadloos past in het landschap en de omgeving.
Onderzoek primaire waterkeringen Hoogheemraadschap van Rijnland Hoogheemraadschap van Rijnland heeft van de Keersluis (rijksmonument), Mallegatsluis (gemeentelijk monument) en Veerstal veel documentatie beschikbaar. Dit gaat om historische bestektekeningen, maar ook om recent uitgevoerd onderzoek naar bijvoorbeeld de stabiliteit van een object of de betonkwaliteit. Met nader onderzoek wil het waterschap de leemtes dichten waarover de versterkte documenten geen informatie verschaffen.
Hoogtemetingen Hoogtemetingen is één van de dagelijkse bezigheden voor onze landmeters. Van het overbrengen van NAP-hoogten naar het werk tot primaire waterpassing voor Rijkswaterstaat voor het bijhouden van de NAP-peilmerken. Dit doen we met verschillende meetapparatuur in tweemans- of driemansmeetploegen.
Kadastrale metingen Met onze gecertificeerde landmeters voert RPS dagelijks kadastrale metingen uit volgens de richtlijnen van het Kadaster. Van het uitvoeren van grensreconstructies tot perceelsplitsingen en het correct verwerken in de kadastrale systemen. Zodoende worden alle acties welke nodig zijn voor een juiste kadastrale meting ondergebracht bij een van onze landmeters.
Maatvoeren Een correcte maatvoering is essentieel voor de foutloze uitvoering van elk project. Onze maatvoerders zetten uw ontwerpgegevens nauwkeurig om naar de praktische uitvoering. Dit voorkomt fouten en faalkosten, wat uiteindelijk tijd en geld bespaart. Bovendien houdt u altijd controle over het project.
Landmeet technieken Voor landmeten zijn tal van verschillende inwintechnieken. Daarbij is ook onderscheid in het uitzetten, inwinnen en vastleggen. Daarbij zetten wij ons in voor constante innovatie op het gebied van technieken en apparatuur. Zo ontstaan bij ons nieuwe mogelijkheden en verbeteringen. Wij maken van problemen uitdagingen.
Topografische metingen Bij topografische metingen brengen wij de bestaande situatie in kaart. Met een eigen RPS-coderingsysteem vertalen wij elke vraag van de klant naar een ingemeten situatie in het opleveringsformaat.
Waterschapswerk RPS heeft langdurige onderhoudscontracten bij de waterschappen voor het op orde houden van de legger. Het meten van profielen en kunstwerken, hoogtemetingen in het terrein, deformatiemetingen en BGT-mutaties worden dagelijks uitgevoerd door onze landmeters.