Waterschappen inspireren elkaar tijdens Carlson Kennisuitwisselingsdag Steeds meer waterschappen omarmen de Carlson inwin- en verwerkingsmethodiek voor hun assetbeheer. Geen wonder dat de door RPS georganiseerde kennisuitwisselingsdag in Utrecht zo druk bezocht werd. Hierin deelden waterschap Limburg en waterschap Vechtstromen hun succesverhalen met andere waterschappen over de verbeterde communicatie met meetbureaus en het efficiënter bedienen van meerdere data-afnemers met verschillende databases in één watergang. 13 juni 2023 | 6 min leestijd
Wat is de beste plek voor natuurvriendelijke oevers? Vanuit een geografisch informatiesysteem in één oogopslag zien of een perceel geschikt is voor natuurvriendelijke oevers. Dat bespaart veel uitzoekwerk. Maar hoe verzamel en benut je die data het best? GIS-specialist Lucien Aspeling van RPS vindt voor Waterschap Rivierenland de meest geschikte locaties door het slim combineren van analyses uit verschillende bronnen. 09 april 2020 | 7 min leestijd
Landmeten en Geo-informatie De start van elk project begint met de juiste uitgangspunten. Deze uitgangspunten zijn onderdeel van landmeten en geo-informatie. Wat zijn mijn grenzen? Hoe is de situatie nu? Wat is er bekend over de historie? Wat zit er onder de grond en welke regels gelden hier? RPS advies- en ingenieursbureau kan u in alle facetten ondersteunen, op die manier heeft u een zo optimaal mogelijk verloop van het project.
Geo-ICT Suspendisse ut nulla urna. Fusce feugiat magna commodo lacus fermentum, at bibendum nibh varius. Praesent massa eros, fermentum sed leo eget, aliquet hendrerit nibh.
Geo-Info Geo-info gaat over de verwijzing naar een plek op onze aardbol. Als ook de onwikkelingen zoals GPS, Open Data, Big Data, AR en VR. Het team Geo-informatie is verantwoordelijk voor de ontsluiting en verrijking van een betrouwbare dataset. Welke informatie moet waar worden ontsloten? Wie mag wat doen? En hoe wordt dit allemaal geregeld? Daar ondersteunen we u bij met ons team specialisten!
GIM: Gebieds informatie model GIM is het centrale punt voor alle projectbetrokkenen en dient als datafundament voor verdere projectontwikkeling. Alle relevante informatie is duidelijk weergeven en alle achterliggende informatie is gekoppeld. Met onze gereedschapskist is het eenvoudig om op basis van alle beschikbare data een Gebieds Informatie Model te maken.
Datahuishouding geo-informatie Met de snelle digitalisering is het nog belangrijker geworden structuur aan te brengen in uw geografische data. Publieke en private partijen ondersteunen bij het op orde brengen en houden van hun datahuishouding. Met een praktische inslag en liefde voor het vak. Dat is waar onze landmeters en geo-specialisten dagelijks invulling aan geven. Daarmee helpen wij u de informatie beter vindbaar, deelbaar en relevanter maken.