Home News
Waarom zou je je veldmedewerkers jaarlijks naar allerlei keuringsinstanties sturen, als je dit met hen ook in één keer op eigen kantoor kan organiseren. Kiran Schoemaker van ons SHEQ-team legt in deze video uit wat zo’n keuringsweek het bedrijf en de medewerker oplevert. “Dit is een win-winsituatie voor iedereen.”
OP DEZE PAGINA
Deel deze pagina
Net als menig ander bedrijf doet RPS er alles aan om haar medewerkers veilig aan het werk te zetten én te houden. Dit betekent dat ze haar veldmedewerkers jaarlijks naar allerlei keuringsinstanties stuurt voor de controle van hun persoonlijke beschermingsmiddelen, elektrisch gereedschap en meer. Dit kost veel tijd en geld, want de veldmedewerkers kunnen dan niet voor reguliere werkzaamheden ingezet worden. Bovendien is het niet bevorderlijk voor het milieu.
‘Waarom doen we dit niet anders en laten we de medewerkers aan het begin van het jaar niet naar ons eigen kantoor komen?”, bedacht het SHEQ-team (Safety, Health, Environment & Quality) van RPS zich. Zo gezegd, zo gedaan. In januari verzamelt zich verspreid over de week heen een kleine honderd medewerkers bij de nieuwe vestiging van RPS in Utrecht om in één keer voor het hele jaar klaar te zijn.
Kiran Schoemaker, lid van het SHEQ-team, vertelt hoe dit concreet in zijn werk gaat. “Onze medewerkers geven hun spullen af in de loods. Wij kijken wat voor spullen ze hebben. En we zorgen ervoor dat deze door diverse keuringsinstanties gekeurd worden. De spullen registreren we in een keuringsapp, zodat het altijd voor iedereen beschikbaar is, om te kijken van wat heeft nu wie.”
Intussen gaan de medewerkers naar een speciale ruimte voor een face-fittest om te kijken of hun masker nog goed aangesloten zit. Daarnaast wordt hun persoonlijke vol- en halfgelaatsmasker gekeurd en onderwerpt een keuringsinstantie de microscopen aan een check.”
Verder zijn er teamoverleggen ingepland waar de veldmedewerkers onder meer uitleg krijgen over de toolboxen. Zo bespreekt SHEQ-manager Jan Maarten Cornet onder meer de nieuwe valbeveiliging waar de medewerkers dit jaar mee aan de slag gaan. Daarnaast zetelen de medewerkers zich achter de laptop om op hun laptop een generieke poortinstructie uit te voeren.
Kiran kijkt tevreden terug op de primeur van deze keuringsweek. “Van de veldmedewerkers krijg ik positieve geluiden terug. “En wij zijn ook heel erg blij als SHEQ-team, dat wij onze medewerkers veilig op pad kunnen sturen. Want dat is waar we het allemaal voor doen.”
Veiligheid op de werkvloer zorgt voor minder arbeidsongevallen en meer productiviteit. U helpt er niet alleen uw eigen medewerkers mee, maar ook onze collega’s. Onze dienstverlening stoelt immers vooral op mensenwerk. Op een bouwplaats, in een fabriek of langs de weg. Toch is veilig werken niet altijd vanzelfsprekend. Alle reden dus om dit thema goed onder de aandacht te brengen én houden. Lees meer over onze drie pijlers in veiligheidsbeleid.