RPS sluit zich aan bij Vrouwen in de Techniek

RPS zich heeft aangesloten bij Vrouwen in de Techniek. Vrouwen in de Techniek is een landelijke community en platform wat zich inzet voor meer diversiteit en inclusie in de techniekbranche. RPS gaat in samenwerking met het platform de komende periode laten zien wat verschillende techniekvrouwen doen in de diverse disciplines die het advies- en ingenieursbureau en de analysetak rijk is. Van huisvesting en vastgoed tot ecologie en van arbeidshygiëne tot en met ICT.

04 oktober 2024 | 1 min leestijd

Samen voor diversiteit en inclusie


Het aantal vrouwen in de techniek groeit maar langzaam. Technische bedrijven hebben moeite om de vrouwen die al in de sector werken, aan zich te binden, waardoor velen snel weer vertrekken. In 2020 waren er 15.406 vrouwen actief in de techniek; nu zijn dat er 17.169, volgens onderzoek van brancheorganisatie Techniek Nederland. De hele sector kampt met een tekort aan vakmensen, terwijl de energietransitie juist vraagt om nog meer talent. Het is hoog tijd voor verandering.

“Het is enorm waardevol om te zien hoe een internationale organisatie als RPS zich actief in wil zetten om vrouwen te enthousiasmeren voor een baan in onze mooie branche dankzij haar aandacht voor diversiteit en inclusie. Een samenwerking om trots op te zijn”, aldus Marjorie Woudenberg, oprichter Vrouwen in de Techniek, in een eerste reactie.