Van risico’s naar veilige werkplek: kijkje achter de schermen bij de junior arbeidshygiënist

Mike Bakker krijgt bij RPS de kans om van meettechnicus door te groeien naar junior arbeidshygiënist. In die functie komt hij op bijzondere plekken en ontmoet hij inspirerende mensen. In deze video neemt Mike je mee naar zijn werkzaamheden bij de Afvalstoffendienst in ‘s-Hertogenbosch, waar afval wordt omgetoverd tot kansen voor een groenere toekomst. “Samen met de medewerker zorgen dat je de metingen optimaal benut voor een veilige en gezonde werkplek. Dat is uiteindelijk waar je het allemaal voor doet.”

12 juli 2024 | 1 min leestijd

Met Mike Bakker in de frontlinie van milieu en gezondheid


Van risicovolle stoffen tot veilige banen

Bij de Afvalstoffendienst in ‘s-Hertogenbosch toveren ze afval om tot sprankelende kansen voor een groenere toekomst. Bij die verwerking komen diverse stoffen vrij waaraan medewerkers kunnen worden blootgesteld. Denk aan kwik, lood en cadmium bij het demonteren van materialen, maar ook aan de impact van groen afval of etensresten. Daarnaast is er sprake van dieselmotoremissie bij het verplaatsen van voertuigen, of het risico op het gevaar van blootstelling aan legionella bij het hanteren van de hogedrukspuit.

In deze video neemt junior arbeidshygiënist Mike Bakker je mee naar de wijze waarop hij de verschillende risico’s en blootstellingen aan de vrijgekomen stoffen in kaart brengt. “Zo zorgen we ervoor dat de medewerkers altijd in een gezonde werkomgeving kunnen opereren.”

Kansen bij RPS

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of ontwikkelingsmogelijkheden in een specifiek vakgebied om te werken voor een mooier, veiliger en gezonder Nederland? Een vaste baan of (afstudeer)stage? Bekijk en lees op onze Werkenbijpagina alles over wat het leuk maakt om te werken bij RPS. Ook vind je hier de meest actuele vacatures en wie weet ontmoeten we je binnenkort ook in Breda, Delft, Utrecht of Zwolle.

Related Expertise