Geslaagde RPS Toertocht in Flevoland

“Ach, het is maar drie keer 50 kilometer.”

  • |

“Heel veel succes, jullie zullen het nodig hebben!” “Ach, het is maar drie keer 50 kilometer.” Zo gaven financieel directeur Martin Eijkenboom en initiator Cees van de Zande het startschot voor de zesde editie van de RPS Toertocht. Honderd fietsers, twintig verzorgers, zes volgauto’s en twee motoren stonden eind juni 2017 aan de start in Biddinghuizen. Na een kop koffie met appeltaart startten de zeven groepen in een waterig zonnetje aan de 150 kilometer lange fietstocht door Flevoland en Gelderland.

Vanuit Biddinghuizen vertrokken de renners richting de noordrand van de Veluwe. Met uitzicht op het aanwezige wild passeerden zij de bossen van de Veluwe om na een koffiepauze via de Nijkerkersluis richting Almere te fietsen. Onder ideale weersomstandigheden en met weinig lekke banden kregen de fietsers al snel de gang erin. Er werd dan ook met een gemiddelde van 28 tot 30 km per uur richting de lunchpauze gefietst. Vlak voor de Oostvaardersplassen stond na 100 kilometer de lunch klaar. Met fraai uitzicht over de Oostvaardersplassen vonden de broodjes en koppen soep gretig aftrek om het energielevel weer op het gewenste peil te brengen.

Na de lunch trok het wolkendek open en fietsten alle groepen de laatste vijftig kilometer, onder meer langs de Oostvaardersplassen, uit. Door een enkele groep werd zelfs nog een extra lusje aan de tocht toegevoegd. In Biddinghuizen stond toen de welverdiende barbecue klaar. Daar werd onder het genot van een drankje nagepraat over de route, het prachtige weer en de gezelligheid in de groepen. Hoogtepunt van de tocht? “Er waren vele hoogtepunten, zoals de variëteit aan mooie landschappen. De organisatie heeft weer een prachtige route uitgekozen!”, spraken enkele deelnemers hun enthousiasme uit. Alle reden om nu alvast uit te kijken naar de volgende editie in 2018!


Bekijk het hele fotoalbum

Op de hoogte blijven van onze werkzaamheden?
Meld u nu aan en ontvang twee keer per jaar ons magazine boordevol verhalen.

Magazine aanvragen