2250 hectare nieuwe natuur in de Krimpenerwaard In de Krimpenerwaard met haar lange, smalle kavels speelt een bijzondere opgave. Om dit karakteristieke slagenlandschap te behouden en versterken wordt samen met de boeren 2.250 hectare veenweidenatuur toegevoegd. RPS gidst alle betrokken partijen door het uitvoeringsproces. Met een scherpe focus op slim waterbeheer, duurzame landbouw en een bloeiende leefomgeving voor zowel mens, dier als natuur.
Circulair sloopproject bij Kamp van Zeist Samen met het waterschap verkennen we vernieuwende methoden voor het beheer en onderhoud van de Woerdersluis in Spaarndam. Voor het hoogheemraadschap van Rijnland passen we fotorealistische 3D-modellering toe. Al is dit slechts een fractie van het werk dat inzicht geeft in de staat van dit kunstwerk uit 1611.
3D-magie: eeuwenoude Woerdersluis in nieuw perspectief Samen met het waterschap verkennen we vernieuwende methoden voor het beheer en onderhoud van de Woerdersluis in Spaarndam. Voor het hoogheemraadschap van Rijnland passen we fotorealistische 3D-modellering toe. Al is dit slechts een fractie van het werk dat inzicht geeft in de staat van dit kunstwerk uit 1611.
Brandveiligheidsadvies voor vakbroeders Een brandweerkazerne laten onderzoeken op brandveiligheid. Dat lijkt op het eerste oog ludiek, maar schijn bedriegt. De gemeente Den Helder vroeg RPS om met de vakbroeders in eigen huis mee te kijken. Ontdek in deze case hoe je met een bredere veiligheidsblik ook oplossingen vindt voor de certificeringsdilemma’s van het brandveiligheidsvraagstuk.
Inrichtingsplan Hooikade Ondanks de beperkte ruimte en het behoud van historische bomen, krijgt de Hooikade een ingrijpende metamorfose. Want naast het versterken van de kadeconstructie, wordt ook de buitenruimte opnieuw vormgegeven. Ontdek hoe slimme oplossingen en creativiteit binnen een UAV-GC contract samenkomen voor deze nieuwe parel aan het oudste stadspark van Nederland.
Natuurontwikkeling, veiligheid en koeien bij bijzondere dijkversterking Weimeren Een dijkversterking combineren met natuurontwikkeling, recreatieve toepassingen en grazende koeien. Het Waterschap Brabantse Delta geeft er met hulp van RPS op een creatieve en duurzame wijze invulling aan. Ontdek in deze case hoe je met het slim hergebruiken van de vrijkomende bovengrond het project Weimeren letterlijk en figuurlijk naar grotere hoogte brengt.
Brandveiligheid hand in hand met duurzaamheid Woningcorporaties spelen binnen het klimaatakkoord een belangrijke rol als ‘startmotor’ van de energietransitie. Woonstichting JOOST grijpt deze kans met beide handen aan om het brandveiliger maken van haar woningportefeuille slim te combineren met het verduurzamen ervan. Benieuwd hoe zij dat aanpakken? Medewerker bedrijfsbureau Henk van Leuven en onze brandveiligheidsadviseur Robin Bout geven in deze case tekst en uitleg.
Met Hoogheemraadschap van Delfland naar pasklaar veiligheidsoordeel Het Hoogheemraadschap van Delfland beheert verschillende type waterkeringen, waaronder de polderkaden. Deze zijn in 2020 voor het eerst genormeerd en moeten nu getoetst worden. Maar hoe doe je dat als er geen beschikbare methode of voorschrift beschikbaar is? Met een praktische aanpak en slimme automatisering komen onze adviseurs toch tot een onderbouwd en herleidbaar veiligheidsoordeel voor de polderkaden.
Dijkversterking en herinrichting Salmsteke Salmsteke is het eerste traject van het programma Sterke Lekdijk wat in uitvoering gaat. Bijzonder omdat de gebiedspartners vanuit een integrale inrichting samenwerken aan een volledig emissieloze dijkversterking en natuurlijke en recreatieve uiterwaard. RPS zorgt binnen het Innovatiepartnerschap voor een sterke dijk die naadloos past in het landschap en de omgeving.
Vliegensvlug inspecteren bij de Eemshaven Binnen het havengebied van de Eemshaven legt Gasunie een nieuwe drijvende terminal aan voor vloeibaar gemaakt gas. Zo kan het bedrijf in tijden van schaarste blijven voldoen aan de energievraag. In voorbereiding daarop heeft RPS met de dronetechniek en fotogrammetrie een bouwkundige opname uitgevoerd van het tracégebied, de hoogspanningsmasten en windmolens. Dit levert niet alleen een efficiencyslag, maar ook modernere presentatiemogelijkheden op.
Kabels en leidingen verleggen op de N226 De Woudenbergseweg (N226) in Maarsbergen krijgt een spooronderdoorgang. Hiermee verdwijnt de gelijkvloerse spoorwegovergang. Doel is het bevorderen van de verkeersveiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid in het dorp. Maar voor het zover is, coördineert RPS het verleggen van de kabels en leidingen, in opdracht van de provincie Utrecht.